Choď na obsah Choď na menu
 


Starostlivosť Part 2. Kúpanie

Každý škrečok raz začne trochu viac voňať, a z toho dôvodu by ste ho najradšej chceli okúpať, no neviete či sa škrečky kúpať môžu. Ja vravím že áno. Kúpanie nieje potrebné, niektoré škrečky sa dokážu čistiť aj samy, no nieje to veľmi účinné. Pokiaľ by ste sa rozhodli kúpať svojho škrečka, musíte dbať na tieto 3 pravidlá:

Voda musí byť vysoká približne 3/4 výšky škrečka

Voda musí mať vlažnú teplotu(ani studená, ani teplá)

Škrečka vo vode nikdy nenechajte viac ako 5 minút

NIKDY do klietky nedajte mokrého škrečka, mohol by prechladnúť

Vždy po kúpaní škrečka usušte

Nekúpte ho viac ako 2-krát za mesiac

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Kúpanie nie je pre škrečky potrebné!

(from Bosoraaky, 14. 7. 2012 22:11)

Kúpanie je pre škrečka absolútne nevhodné, nebezpečné a nepotrebné!!! Stalo sa veľa prípadov, kedy škrečok po okúpaní zomrel (napr. kvôli prechladnutiu).
Ľudia si myslia, že keď cítia z klietky zápach, že to páchne škrečok. Škrečky bežne nepáchnu. Samička škrečka sýrskeho môže výrazne páchnuť počas ruje (čo je približne každé 4 dni), ale okúpanie tento zápach neodstráni. Škrečok môže páchnuť aj vtedy, ak má zdravotné problémy - tu tiež nepomôže kúpanie, ale treba ísť k veterinárovi.
A najmä treba pravidelne a dôkladne čistiť WC-kútik (každý deň), pretože vo väčšine prípadov ľudia necítia pach škrečka, ale pach moču.

Nebezpečné !!!

(Danka, 14. 7. 2012 20:43)

Ti šibe ??? nevieš nič o škrečkoch alebo čo ??? Som skúsená chovateľka mám 12 škrečkov a chovateľskú stanicu a škrečok sa v žiadnom prípade nesmie kúpať !!!! Boli už prípady kedy sa škrečok nadýchol vody a umrel !!! Zmaž to ....je to nevhodné, a pre škrečka máš cele vybavenie nevhodné ;) Malá klietka....Tu klietku mám ja pre myšku a má malé rozmery :) druhykrát ak si pokusiš založiť stránku, nauč sa niečo o škrečkoch a nie dávaj ľuďom zlé rady !